perjantai 8. kesäkuuta 2012

Heipsan!

Hohhoh, siitä taitaa ollakin jo jonkun aikaa kun viimeks kirjottelin tänne! Sillon kun tein tän blogin, mulla oli tarkotus, että olisin heti kirjottanut niistä isäntäperhetietojen saamisesta ja STS-valmennusviikonlopusta. Tässä kuitenkin oli vaikka mitä sähläystä ennen loman alkua ja täytyy tunnustaa, että mä unohin välillä tän blogin olemassaolon kokonaan. Mutta siis nyt olis luvassa vähän tarinointia hakuprosessin etenemisestä.

STS-valmennusviikonloppu:
Valmennuviikonlopusta mulla ei valitettavasti ole ollenkaan kuvia, koska jotenkin se kameran mukanaolo unohtui kokonaan kaiken kiireen keskellä. STS ei ole ennen järjestänyt ollenkaan viikonloppuvalmennuksia, vaan ennen on ollut pelkästään kolmen tunnin yhteinen valmennus vanhemmille ja vaihtoonlähtijöille. Mun mielestä toi valmennustilaisuus oli kuitenkin ihan tosi hyvä tapahtuma!

saatiin tommoset reput ja paidat! Ne pitää olla sitten lentomatkalla päällä :D
Valmennus alkoi lauantaina aikaisin aamulla ja koko tapahtuma pidettiin siis Pajulahden urheiluopistolla Lahdessa. Koska ensimmäinen valmennusosuus alkoi jo kymmeneltä, meidän piti lähteä ¡aikaisin! täältä Kuopiosta ajelemaan Lahteen. Ensimmäisessä valmennuksessa esiteltiin yleisesti STS: n toiminta, paikalla olevat työntekijät ja entiset vaihtarit ja valmennusviikonlopun ohjelma ja säännöt. Jos oikein muistan, niin sen jälkeen kävimme syömässä ja aika pian saatiin jo tietää huonejaot. Me oltiin koko viikonlopun semmosissa noin kahdeksan hengen ryhmissä (kohdemaan mukaan jaettuna) ja niiden ryhmien mukaan sitte liikuttiin ohjelmasta toiseen. Mun kanssa samassa huoneessa oli mun lisäks kolme muuta tyttöö, joitten kanssa tultiin kyllä alusta asti tosi hyvin toimeen. Oli ihana saada puhua samanlaisessa tilanteessa olevien kanssa koko hommasta! 

Ruokailun jälkeen oli toinen tilaisuus, jossa käsiteltiin isäntäperheitä. Ainakin mun mielestä oli tosi kiva kuulla rehellisesti ja suoraan sanottuna, että miten isäntäperheeseen tulee suntautua ja minkälaisia ongelmia voi tulla. Muutenkin koko viikonloppu oli jotenkin tosi rehellinen, tai siis kaikki asiat kerrottiin suoraan ja kerrottiin ihan rehellisesti myös onglemista. Se oli tosi kiva, että ei mitenkään kaunisteltu vaihtarivuotta.


Jos nyt taas kerran oikein muistan, niin ennen iltaohjelmaa oli vielä luennot ongelmien ratkaisemista ja käytännönasioiden hoitamisesta (viisumi, passi, lennot..). Iltaohjelmaan meidän käskettiin laittaa keltaiset sukat STS:n värien mukaan. Jos ei ollut sukkia mukana, joutui esittämään sitä tanssia siihen Ai se eu te pego -kappaleeseen. Hahah, loppujen lopuks kaikki kyllä meni tanssimaan. Muuten iltaohjelmassa pelailtiin kaikkee ja oli kyllä hauskaa!

Hyvin nukutun Yön jälkeen meillä oli sitten niissä omissa ryhmissä semmonen tilaisuus, että sai kysellä entiseltä vaihtarilta mitä tahansa ja keskustella vapaasti kaikesta vaihtoon liittyvästä. Toi juttu oli mun mielestä ainakin tosi hyvä, koska siinä pysty puhumaan taas ihan rennosti ja kysellä vaan mitä mieleen tuli. Sillä aikaa ku me juteltiin noitten entisten vaihtarien kanssa, meijän vanhemmat tuli Pajulahteen ja niille pidettiin ihan oma valmennustilaisuus. Ihan lopuksi me sitten nähtiin vanhemmat ja siinä jaettiin vielä muutamat kunniakirjat viikonlopusta. Sitten olikin jo kotiinlähdön aika. Nyyh..

STS:n logo tähän loppuun vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti