tiistai 28. elokuuta 2012

Downtown!

Varoitus!
Tämä teksti sisältää paljon stereotyyppisiä turistikuvia.


Lauantaina me lähdettiin hostmamin kanssa heti aamupäivästä downtowniin. Ensin me ajettiin autolla semmoselle juna-asemalle ja siitä jatkettiin junalla downtowniin. Sinne ei siis oikeesti oo kun parinkymmenen minuutin matka sinne keskustaan, mutta hostmami halus näyttää mulle et miten noita junia käytetään, jos joudun joskus itekseni sinne menemään ja muutenkin keskustasta on hirveen vaikee löytää parkkipaikkoja, joten se oli helpointa noin.Chinatown
haha, tää oli niin hyvä.. :D
Siellä keskustassa me mentiin ensin semmoselle aukiolle (vissiin joku keskusaukio?) ja siellä oli joku italia-päivä. Joku ukko laulo oopperaa italiaks ja koko paikka oli täynnä italian lippuja. Me kuunneltiin sitä musiikkia jonkun aikaa, mut sitten me lähdettiin semmoseen jättiläismäiseen kirjakauppaan, jonka hostmami halus näyttää mulle. Se kirjakauppa olikin kyllä oikeesti aivan valtava, siellä oli monta kerrosta ja eri osastoja. Siellä oli jopa "kielet"-osastolla jotain kymmenkunta suomenkielistä kirjaa! Oli hassu tunne nähhä kaupassa suomenkielisiä kirjoja.. :D Jokatapauksessa sen kirjakauppaseikkailun jälkeen me lähdettiin chinatowniin ja siellä sijaitsevaan donitsipaikkaan. Se donitsipaikka oli kyllä jännä kokemus.. Se sijaitsee semmosella aika erikoisella alueella, jossa on paljon outoja ihmisiä ja niitten tilat on tosi pienet, vaikka se onkin ihan hypersuosittu. Nytkin me jonotettiin 40 minuuttia yhtiä donitseja! Ei kuitenkaan haluttu luovuttaa, koska jokaisen Portlandiin tulevan pitää kuulemma maistaa niitä donitseja. :D Ei sillä, se donitsi olikin aivan loistava! Donitsin jälkeen me käveltiin vaan hetki vielä ympäriinsä ja istuskeltiin ja katottiin maisemia. Sitten me jo lähettiinkin takaisin kotiin päin, eka junalla ja sitten autolla loppumatka! Mä oli koko lauantain oikeestaan mun hostmamin kanssa, koska illalla me katottiin sen kanssa vielä The Help. Hyvä leffa muuten, mut multa meni aina välillä jotain ohi kun olin niin väsyny ja kun ne puhuu aika outoo murretta välillä. :D

Sunnuntaina me mentiin, yllätysyllätys kirkkoon! Mut se oli taas vaan hauskaa:) Se on niin ihana ku ne kaikki on ottanu mut niin hyvin vastaan. Nytkin pari tyyppiä oli heti silleen et, hei mikset sää oo laulamassa, sähän kuulut meidän kuoroon:D Sen kirkon jälkeen me jäätiin sinne sinne hetkeks vaan hengaamaan ja Jacob, Katrina ja niitten yks kaveri Solveig etti virsikirjoista suomalaisia lauluja. Ne itseasiassa löyskin yhen! Sit ne myös kirjotti jotain random sanoja paperille ja yritti matkia suomea.. Kaks sanaa ne sai randomilla oikein: Solveig kirjotti "nyt" ja Katrina "näki" :D Se oli oikeesti ihan sairaan hauskaa. Nää muutenkin koko ajan haluu kuulla suomee ja matkii sitä, koska se on kuulemma niin hassun kuulosta :D Mutta niin, sen kirkon jälkeen me käytiin hostmamin ja sen kaverin kanssa kattomassa jotain vanhaa kartanoa. Sitä vissiin nykyään vuokrataan esim. häätilaisuuksia ja vastaavia varten ja sit siellä pidetään jotain leirejä. Ei me siellä kauaa oltu, kuhan vaan kierrettiin se paikka läpi.

Hahah, ainii.. Sunnuntaina illalla me kokattiin Katrinan kanssa, tossa alapuolella näätte kuvan.. :DD Se on juustomakaronia ja pallot siinä on voita (ne kyllä siis suli sinne sitten, mut oli niin ällön näkönen et piti ottaa kuva..) :D Kokkauksen jälkeen mä ja Katrina pelattiin Jacobin ja Kianan kanssa semmosta peliä, joka muistutti vähän Scrabblea, mut siinä jokaisella on oma pelilauta ja muutenkin se on vähän erilainen. Arvatkaa vaan kuka hävis.. :D Mut oikeesti mä pärjäsin kuitenkin hyvin, huomioiden sen et muilla oli vähän etulyöntiasema muhun nähden!

yammy<3 :D


Tänään me mentiin Katrinan kanssa auttamaan hostmamia sen koululle. Me järjesteltiin tavaroita ja valmisteltiin luokkaa oppilaita varten. Sieltä koululta me mentiin suoraan mun hostmamin isän luo. Siellä sen talossa mä sain kuulla vähän sukuhistoriaa ja siivottiin semmonen vanha kaappi, missä oli kaikkee vanhaa tavaraa. Se oli oikeestaan aika siistiä kuulla vähän näitten suvusta! Nyt mä tulin just kotiin, kun käytiin vielä syömässä grandpan kanssa.

Huhhuh, huomenna mä meen ainakin kattomaan Katrinan näytelmäharjoituksia, mut muuten en vielä yhtään tiedä mitä tällä viikolla tapahtuu. Mutta se selvinnee ensi jaksossa.. :-D Joten hyvää huomenta Suomi ja hyvää yötä Oregon! <3:)

1 kommentti: