sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

lähtö lähenee..

Ihan ensinnäkin, pahoittelen tota blogin yläosaa, kun siinä on nyt kaks kertaa toi "my year in Oregon" -teksti. Meinas vähän mennä hermot kun sitä yritin tuossa säätää vaikka kuinka pitkään! Jatkan joku toinen päivä varmaan vielä sen säätämistä. Muutenkin mä haluisin vähän muuttaa tän blogin ulkonäköä, mutta kun ei ihan taidot riitä ja aina kun rupeen jotain säätämään, niin onnistun vaan sotkemaan kaiken. Joten pahoittelut siitä.. :D

Mutta tuo ulkonäkö ei nyt ollut se asia, josta mun piti tulla tänne kirjottelemaan :) Aattelin nimittäin nyt selostaa vähän tunnelmia lähdöstä. Mun arvioitu lähtöpäivä on suunnilleen 25.8.! Kauheeta, vaikka tuohon päivämäärään on kuitenkin aika pitkä aika, mä tiedän jo nyt, että se menee nopeasti. Esimerkiksi jos alkaa kalenterista laskea viikkoja, jolloin vaikka näkisi jotain kaveria, ne mahdolliset viikot alkavat käydä vähiin.Se on hassua, että ennen kuin sain isäntäperheen, mä kuvittelin, että sen saadessani toi lähtö alkaisi tuntua todellisemmalta ja sen ymmärtäisi paremmin. Niin ei kuitenkaan käynyt. Joka viikko mä oikeestaan aattelen, että ehkä mä sen ens viikolla sitten ymmärrän vihdoinkin. Mutta nyt musta tuntuu, ettei sitä lähtöä oikeasti kunnolla tajua ennen kuin siellä lentokentällä. 

Mä kyllä puhun kauheesti tosta lähtemisestä ja just äskenkin puhuttiin isän kanssa, että pitäis ostaa matkalaukku ja kaikkee, mut ei sitä silti osaa ajatella, että kohta se lähtö on jo käsillä. Ja toinen se, että mä usein vahingossa aattelen, että elämä jotenkin pysähtyy täällä Suomessa siksi ajaksi, kun mä olen poissa. Vaikka kyllähän mä hyvin tiedän, että kaikki jatkaa elämäänsä ja tilanteet muuttuu mun poissa ollessa.


Suurimman osan ajasta mä oon ihan innoissani lähdössä, mutta välillä iskee paniikki. Nyt varsinkin kesällä, kun on jonkun verran matkustellut ja ollut pitkiäkin aikoja poissa kotoa, niin välillä on tullut koti-ikävä. Sillon aina ku on tullu koti-ikävä, niin oon aina ajatellut, että "mites sitte ens vuonna". Se on niin totta, että ainakin mun on välillä pakko päästä kotiin, jossa voi olla ihan rennosti ja vapaasti. Mutta ens vuonna, varsinkin varmaan alkuaikoina, ei välttämättä vielä voi olla niin rennosti. Se mua just pelottaakin, että väsyn siinä aluksi ihan liikaa, sen takia, että koskaan ei saa kunnolla levätä ja "olla kotonaan".  Onko muilla vaihtariks lähtevillä samoja ajatuksia? 

Joka tapauksessa se mun aktiivisesti kaksi vuotta odottama lähtö on ihan pian käsillä ja noita muutamia pelkoja lukuunottamatta, tunnelma on loistava! Jos pitäisi listata kaikki plussat ja miinukset näistä lähtötunnelmista, niin plussia olisi ehdottomasti enemmän :)) Pakko selventää tähän loppuun, ettei jää sellanen fiilis, että mä vaan pelkään tota lähtöä.

Tähän loppuun vielä tämä, ehkä kaikista tavallisin vaihtaribiisi: 


<3

11 kommenttia:

 1. Ite olin vaihtarina Richlandissa, Washingtonissa ja tulin nyt viikko sitte Suomeen. Mun hostäiskän vanhemmat asuu Portlandissa joten siellä tuli vietettyä aivan mahottomasti aikaa ja asuttiinki siellä ite asiassa yli kuukausi. Tuut rakastumaan Portlandin downtowniin mutta vauraudu vesisateisiin, siellä sataa AINA vettä. Hyvä jos vuodessa on 100 päivää millon ei saja vettä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Mä oonkin aina kuullu Portlandista pelkkää hyvää, mut kiva kuulla lisää positiivisia mielipiteitä!:) Tosta sateisuudesta oon myös kuullu, mut kuulemma siellä on sitten myös tosi vihreetä ja kaunista sen sateen ansiosta. =)

   Poista
 2. Saat sen tekstin pois, kun menet bloggeriin, valikosta "ulkoasu", sit klikkaat "ylatunniste" -> "muokkaa" -> "mainospaikka" (siina baanerikuvan alapuolella) ja sitte laitat sen pallon kohtaan "otsikon ja kuvauksen tilalla" toivottavasti oli apua! .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wuhuuuu sain sen pois! Kiitos, todellakin oli apua :D oisit nähny ku tappelin eilen sen kanssa..

   Poista
 3. Jeps totta, siellä on talvellaki ihan vihriää :) Ja tunnin sisällä Portlandista on mm. Multnomah Falls ( yhet Jenkkien kuuluisimmista vesiputouksista ) ite käytiin siellä niin usiasti ku ne oli meiän reitin varrella aina ;) ja sitte kannattaa kans käyä Mt. St. Helenssillä ( tulivuori joka purkautu 1980s ) ja Mt. Hoodilla. Niillä on myös tosi hyvä eläintarha siellä ja se niitten max-train & street car- systeemi on aivan huippu ja älä unohakkaa ottaa tramia ( sellanen kondolihissi ) sieltä waterside alueelta ylös sairaalaan, tosi hauska ekalla kerralla ;) Portlandissa on oikiasti ihan älyttömästi kaikkia hauskaa tekemistä ja jos haluat, niin voin toki kertoa lisää että kerrot vaan :) tunnen portlandin ku omat taskuni jos vois sanoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä=) kuulostaa tosi hyvältä! Mä voisin vaikka lisätä sut facebookissa kaveriksi? Voisin sitte sitä kautta kysellä, jos tulee jotai mieleen mitä haluun tietää Portlandista vielä :)

   Poista
 4. Heippa, aina yhtä huippu törmätä muihin vaihtariblogeihin! Olen itsekkin lähdössä on jenkkeihin nyt 2012-13, mutta sen enempää en siitä vielä tiedäkkään :D

  Joka tapauksessa, kiva että tiedät jo minne olet menossa, Oregon on ihana osavaltio! Jään seurailemaan mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihana aina kuulla et joku muukin on lähössä vaihtoon!:) Toivottavasti saat pian isäntäperhetiedot ja lähtöpäivämäärän tietoon. Huippua vuotta sullekin! =)

   Poista
  2. Juu :) Hei mulla on muuten omassa blogissa sellanen lista johon kerään kaikkien 2012-13 jenkkivaihtareiden blogeja, niin haluatko että lisään sunkin blogin sinne?

   Poista
 5. Oi ihanaa, itekki haluisin sit isompana (nyt meen seiskalle) lähtee vaihtoon, mutta todennäkösesti se jää vain unelmaksi..

  Jään innolla seuraileen ja toivottavasti jaksat päivitellä kuulumisiasi sieltä sit:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo lupaan yrittää muistaa postailla sielläkin ahkerasti! :)

   Onneks sulla ei oo vielä mikään kiire päättää tuosta vaihtoonlähdöstä. Mun mielestä kuitenkin, jos joskus tulee tilaisuus päästä vaihtoon, niin ehdottomasti kannattaa lähteä! Vaikka en oo vielä edes lähteny, tää koko projekti on jo nyt ollu kokemuksena tosi upea. Ja paras on vielä edessä! :)

   Poista