tiistai 17. heinäkuuta 2012

Viisumihaastattelu ohi!

Hohhoh, se viisumihaastattelu oli just niin helppo kun olin kuullutkin!:) Eli jos joku on menossa viisumihaastatteluun, ei todellakaan kannata jännittää sitä. Kaikki menee varmasti hyvin, jos on kaikki tarpeelliset paperit oikein täytettynä mukana. Se haastattelu pidettiin tänä vuonna Kaisaniemessä, koska se suurlähetystö on remontissa. Sen takia meillä oli kokoontuminen puoli yhdeltä Kaisaniemenkadun Steam Coffeessa.

Mä tulin sillon perjantai aamuna junalla Helsinkiin, niin että olin täällä jo kymmenen maissa, joten piti hetki odotella ennen sen haastattelun alkua. Onneks se aika meni nopeesti, kun kävin eka varmistamassa, että missä se Steam Coffee on ja sitten loppuajan istuin vaan Coffee Housessa datailemassa.. :D

Sillon puoli yhdeltä mä sitten menin sinne kokoontumispaikkaan ja se oli jo ihan täynnä tulevia vaihto-oppilaita. Aluksi yksi entinen vaihtari vaan kertoili meille omia kokemuksiaan, mutta sitten tasan maissa ensimmäinen porukka lähti viereiseen rakennukseeen siihen haastatteluun. Meidät oli siis jaettu kolmen hengen porukoihin, joissa meidät sitten päästettiin sinne haastattelupaikkaan. Mä olin ihan viimesissä poruikoissa, joten siinä oli vielä aika paljon odotusaikaa. Ihan hyvä, että oli aikaa, koska multa esimerkiksi puuttui yksi allekirjoitus, niin sen ehti hyvin kirjottaa ja muutenkin tarkistaa vielä kerran että on kaikki paperit mukana.

Jossain vaiheessa mun ryhmä sitten lähti haastateltavaks ja se oli kyllä taas melkein pelkkää odottelua. Ensin odoteltiin rappukäytävässä, josta sitten meidät päästettiin yksi kerrallaan turvatarkastuksen läpi seuraavaan odotushuoneeseen. Tästä huoneesta mentiin ensimmäiselle tiskille, jossa piti vaan antaa kaikki paperit semmoselle ihan suomea puhuvalle miehelle ja mennä takasin siihen samaan odotushuoneeseen odottelemaan. Siitä sitten kutsuttiin seuraavaksi toiselle tiskille, jossa oli englantia puhuva nainen. Tää nainen otti vaan sormenjäljet ja kyseli just sellasia small talk kysymyksiä. Multa esimerkiksi kysyttiin, että: "Joko tiedät minne päin olet menossa?" ja "Oletko ollut jo yhteydessä hostperheeseesi?" Muutaman kysymyksen jälkeen se olikin jo ohi ja sieltä sai lähteä. Nyt sen viisumin pitäisi tulla noin viikon tai parin päästä.Vaikka tuo ei ollutkaan mitenkään kauheata, on ihanaa, että se on ohi! Nyt ei nimittäin enää ole oikeastaan mitään virallista hakemusta tai muuta ennen lähtöä. Mun pitää vaan siivota mun huone ja kaikki kaapit,.. Mutta kun valitettavasti en voi kieltää muita käyttämästä mun huonetta ja kaappeja niitten 10 kuukauden aikana kun oon poissa. Sitten mun pitää ostaa tuliaisia isäntäperheelle ja pakata ja pitää läksiäiset.. :D

Muuten, pahoittelut kun ei oo taaskaan mitään omia kuvia. Mut mä en oo ottanu ollenkaan kuvia täältä ja muutenkin oon vieläkin kaverin luona täällä Helsingissä. Mutta kyllä niitä kuviakin alkaa jossain vaiheessa tulla enemmän :)

7 kommenttia:

 1. huuiii jännäää :D Kamalaaa oikeesti ): Lähtö häämöttää jo ihan piaaan! Meijän kyl ehkä pitäis nähdä sittenki vielä ennen ku lähet :( Ja kunnolla♥ viimeks oli nii hyvät keskustelut jaja voi että!! )--:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäää, toi lähtö tulee niin nopeesti.. Ku jos miettii, niin nyt ens viikko on ainakin mulla ihan täynnä ja sit onkin jo elokuu! Mut siis ois niin siistiä nähhä:) viime kerran yölliset keskustelut♥ :)

   Poista
 2. tätä jään varmaan seuraamaan, munki oma blogi muuttuu jossain vaiheessa vaihtariblogiksi ;) kiva lukea täältä vaiheita sun vuodesta!

  check my blog out: www.missindependent-n.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heii kiitos kommentista, yritän päivitellä sielläkin tapahtumia aina mahdollisimman usein!:) ja sun blogis vaikutti kanssa tosi kivalle, vois rueta seuraamaan:)

   Poista
 3. Liityn lukijaksi, tosin liittyisin Bloglovinin kautta jos vaan laittaisit sen silleen, että sitäkin kautta pystyis lukemaan? :--) ois tosi jees!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voin laittaa Blogloviniinkin, piti joskus laittaa, mut sitte unohin sen kokonaan..:D Mutta kiitos, aina kiva saada uusia lukijoita!:)

   Poista
 4. Helou! Mä tuun sun kanssa samaan osavaltioon! Tosin ihan rannikolle, Newporttiin... :) Täytyykin ruveta tsekkailemaan sun blogia aina kun kerkeen! Have a nice year! www.annisday.blogspot.fi

  VastaaPoista